Porsche Panamera

De sportwagen
onder de
luxe-berlines

Arrow

De Panamera combineert op ingenieuze wijze prestatie en comfort. Deze Gran Turismo is een rasechte sportwagen, met de look en feel van een luxe-berline.

Porsche-DNA op z’n mooist

Met de tweede generatie Panamera geeft Porsche design een nieuwe dimensie. Strakke, dynamische proporties, brede ‘schouders’ en een atletisch silhouet zorgen voor een opmerkelijk expressief karakter. De Panamera is iets hoger dan het vorige model en toont dankzij zijn langgerekte vorm en schuin aflopende daklijn krachtiger dan ooit. Ongetwijfeld hebt u daarin de knipoog herkend naar de 911, hét design-icoon van Porsche.

Porsche zorgt met deze 4-deurs voor een compleet nieuwe ontwikkeling. Klaar voor de toekomst, tot in de kleinste details. De nieuwe Panamera werd in de zomer van 2016 voor het eerst voorgesteld in 4 verschillende versies: 4S, Panamera Turbo, 4S Diesel – voor het eerst in combinatie met vierwielaandrijving – en 4 E Hybrid. In november 2016 bracht Porsche het goede nieuws dat het gamma van de Panamera nog verder werd uitgebreid tot 10 verschillende uitrustingsmodellen. Een Executive versie en een nieuwe 330 pk sterke instapmotor in de Panamera en de Panamera 4 vervolledigen het product gamma.

Porsche Panamera Interieur

Porsche Panamera Interieur

Digitale cockpit

De Porsche Advanced Cockpit… Hier voelt de Porsche piloot zich helemaal thuis. Perfect zicht op de twee 7” hoge resolutiedisplays. In het midden: performante touchscreen van het PCM 4.1 (Porsche Communication Management), volledig in connectiviteit met de smartphone.

*Open met Firefox of Google Chrome voor een ultieme ervaring

Porsche, dat hoor je. Dat voel je.

Alle motoren van de Panamera werden compleet nieuw ontwikkeld. Porsche pakt meteen uit met drie nieuwe biturbomotoren met directe injectie en een mooie, volle klank:
Panamera Turbo
(V8-benzinemotor met 404 kW/550 pk)

Panamera 4S
(V6-benzine met 324 kW/440 pk)

Panamera 4S Diesel
(V8 met 310 kW/422 pk)

Zo kunnen bestuurder en passagier het scherm makkelijk afzonderlijk bedienen voor regeling van airco, navigatie, info-tainment en andere online-diensten. Met Porsche Connect zijn bepaalde functies van de Panamera op afstand te bedienen via smartphone. Het plaatje wordt compleet met de nieuwe praakbediening die bestuurder en inzittenden toelaat de digitale cockpit aan te sturen via natuurlijke spreektaal.

Porsche Panamera

De Panamera ligt fantastisch op de baan via de adaptieve pneumatische ophanging met driekamertechnologie. Ook de Porsche Dynamic Chassis Control, de nieuwe elektromechanische stuurinrichting en de rem-optimalisatie maken van de Panamera een veilige, sportieve gezinswagen.

Met de Panamera 4 E-Hybrid haalt u een topsnelheid van 278 km/u. In 4,6 seconden sprint hij van 0 naar 100 km/u.

Het debuut van de Panamera Executive

De Executive versie krijgt een 150 mm langere wielbasis en een nog exclusievere uitrusting. De standaarduitrusting wordt aangevuld met een groot panoramisch dak, comfortabele en verwarmde zetels zowel vooraan als achteraan elektrisch verstelbaar in alle richtingen, en een adaptieve vering met PASM. De Executive is beschikbaar in de vierwielaangedreven versies:
Panamera 4 (243 kW / 330 pk)
Panamera 4 E-Hybrid (340 kW / 462 pk)
Panamera 4S (324 kW / 440 pk)
Panamera Turbo (404 kW / 550 pk)

Meer power, minder CO2-uitstoot

Met de Panamera 4 E-Hybrid haalt u een topsnelheid van 278 km/u. In 4,6 seconden sprint hij van 0 naar 100 km/u. Toch blijft de CO2-uitstoot beperkt tot slechts 56g/km.Deze 4×4 plug-in hybride met 462 pk start immers direct in elektrische modus. Met een gemiddeld normverbruik (NEDC) van maar 2,5 l/100 km kunt u tot 140km/u, 50 km elektrisch rijden. Ook het opladen van deze Panamera gaat een stuk sneller. De hoogvoltaccu is in 5,8 uur volledig op te laden via een 230V-stopcontact. Graag nog sneller? Kies dan, in plaats van de standaard 3,6 kW-lader, voor de optionele geïntegreerde lader van 7,2 kW. Uw voertuig is dan na 3,6 uur opgeladen.

Zin in een proefrit?
Maak een afspraak met één van onze Porsche passionates bij PCM.
alexandre.renaux@pcm.porsche.be
jef.wouters@pcm.porsche.be
sven.schryvers@pcm.porsche.be
+32 (0)15 71 99 99

Andere artikelen

04 Highlights
05 From PCM service, with love!
06 Een mooi einde van een mooi autosportseizoen
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Your message

Send

Sign up

Your name

Your e-mail

Sign up